БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 100 лв

Privacy policy

Поверителността на личните Ви данни е важна за нас!
УСЛОВИЯ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ ПО ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679

С използването на този САЙТ, ПОТРЕБИТЕЛЯ декларира, че има навършени 16 години!

За да използва САЙТА, ПОТРЕБИТЕЛЯ дава съгласието си "Лиля" ЕООД да събира и обработва личните му данни и декларира, че е запознат/а с:

целта и средствата на обработка на личните данни
доброволния характер на предоставянето на данните и последиците от отказа за предоставянето им
правото на достъп, на коригиране и на изтриване на събраните от ДОСТАВЧИКА данни
получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните

КОИ СМЕ НИЕ?
CreativeDeya.com е собственост и се управлява от на фирма "Лиля"ЕООД и в целия сайт понятията „ние“, „нас“, „наш“, „Интернет страница“ или „CreativeDeya“ се отнасят до "Лиля"ЕООД. Ние сме търговско дружество, регистриранo съгласно Българското законодателство с булстат 104677883 и адрес на регистрация: гр. Свищов, ул."Алеко Константинов"18. Политиката ни за поверителност се отнася до всичките продукти и услуги предлагани от нас, и детайлно описва как ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

 

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ И ЗА КАКВО СА НИ НЕОБХОДИМИ?
CreativeDeya.com може да се разглежда от потребителите свободно, без регистрация. Ние ви предлагаме възможност да създадете потребителски профил при нас. С регистрирането в САЙТА или извършване на ПОРЪЧКА и попълването на формуляра с лични данни, ПОТРЕБИТЕЛЯ декларира, че е съгласен всички предоставени от него лични данни да бъдат включени в базата данни на ДОСТАВЧИКА и дава своето изрично и недвусмислено съгласие, че личните му данни, могат да бъдат съхранени и използвани от ДОСТАВЧИКА и от неговите партньори по договор за:

Маркетинг дейности, чрез получаването на информационни или търговски съобщения (оферти, промоции, рекламни и маркетингови съобщения на ДОСТАВЧИКА и на трети лица, с които ДОСТАВЧИКА има отношения от всякакъв вид) на предоставените e-mail адреси от ПОТРЕБИТЕЛЯ
Създаване на личен клиентски акаунт, изпълнение на поръчка, предоставяне на клиентско обслужване, предоставяне на достъп до определени функционалности на електронния магазин
Изпращане на нетърговски или административни съобщения от ДОСТАВЧИКА
Необходими за вътрешни статистики за подобряване на предоставените качества на услуги и изображението на САЙТА и за създаване на нови характеристики, елементи, промоции, функционалности и нови услуги
Пазарни изследвания и др.

ЛИЧНИ ДАННИ НЕОБХОДИМИ ЗА ОФОРМЯНЕТО НА ПОРЪЧКА
За да направите поръчка в CreativeDeya.com е необходимо да предоставите следните лични данни, необходими за изпълнението на поръчката Ви:

Две имена
Телефон
Имейл адрес
Адрес за доставка (може да бъде посочен и офис на куриера)

Ние използваме тази информация с цел издаване на фактура/ касов бон (в случай че се плаща с наложен платеж), както и за обработване на вашите поръчки. Ако имаме проблем с обработването на вашата поръчка, ние ще използваме тази информация, за да се свържем с вас. Предоставянето на тези данни е напълно доброволно и необходимо за извършването на доставката на избраните стоки.

ДАННИ, СЪБИРАНИ ПРИ ДОСТЪПВАНЕ НА УЕБСАЙТА
Всеки път, когато ПОТРЕБИТЕЛЯ достъпи до страница от CreativeDeya.com и различните менюта в нея, ДОСТАВЧИКА получава информация, под формата на информационен портокол със следното съдържание:

страницата, която е препратила ПОТРЕБИТЕЛЯ към нас;
страниците, които ПОТРЕБИТЕЛЯ е посетил;
IP-адрес на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
дата и продължителност на достъпа;
информация за браузъра и операционната система, която ПОТРЕБИТЕЛЯ ползва;

КОНТАКТНИ ФОРМИ
Информацията предоставена от ПОТРЕБИТЕЛЯ посредством формата за контакти на сайта се използва само за обратна връзка от страна на ДОСТАВЧИКА и се пази до 30 дни, след приключване на кореспондецията. Предоставените данни, през контактната форма от ПОТРЕБИТЕЛЯ няма да бъде използвана за маркетингови цели!

Контактните форми на сайта могат да бъдат открити на страницата КОНТАКТИ.

КОМЕНТАРИ
Когато ПОТРЕБИТЕЛЯ остави коментар под статия или ревю за продукт, ДОСТАВЧИКА събира, както информацията, която ПОТРЕБИТЕЛЯ предоставя, така и неговият IP адрес и използваният браузър. Събирането на тази информация е необходима, за да помогне за идентифициране на спам коментари.

Част от email адресът (също наричана хеш) може да бъде предоставена на Gravatar, за да се появи картинка, в случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ използва услугите на Gravatar. Може да разгледате условията за защита на личните данни на Gravatar тук: https://automattic.com/privacy/

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН
Ако виe изберете да се абонирате за нашия информационен бюлетин, ние можем да ви изпращаме ексклузивни имейли с промоционално и / или информационно съдържание. Имейлите ще включват функция „Отписване“, ако не желаете да получавате подобни съобщения.

ИНФОРМАЦИЯ ПОЛУЧАВАНА ОТ СВЪРЗАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА ТРЕТИ СТРАНИ
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ свърже или се регистрира на САЙТА, като използва профила си от услуга на трета страна (напр. Facebook, Google), ДОСТАВЧИКЪТ ще получи информация от третата страна, която е необходима за създаването на профил в САЙТА. Информацията, която се предоставя на ДОСТАВЧИКА от третата страна може да бъде различна от тази, която бихте предоставили при обикновена регистрация в САЙТА.

В случай, че искате да използвате профила си в друг сайт за вход, трябва да прочетете и техните условия за поверителност, както и да настроите предпочитанията си за предоставяната информация на техния сайт.

 

КОЛКО ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ?
Времето, за което ДОСТАВЧИКА съхранява личните данни от направените поръчки е, както следва:

Всички потребителски профили, които не са били достъпвани от повече от 5 години ще бъдат автоматично изтривани от системата ни;
Всички незавършени, отказани и неуспешни поръчки ще бъдат автоматично изтривани от системата ни след 12 месеца;
Личните ви данни ще бъдат анонимизирани за всяка поръчка, която сте завършили успешно преди повече от 2 години;

"БИСКВИТКИ"/COOKIES
Настоящите правила описват как използваме cookies и подобни на тях файлове и технологии в сайта. Тези технологии се използват от почти всеки уебсайт и се съдържат в почти всяко търговско имейл съобщение, изпращано по интернет, и се наричат „бисквитки“. Ако посетите нашия сайт и настройките на браузъра ви приемат “Cookies”, ние считаме, че приемате да използваме “Cookies“.

Можете да научите повече за това как да управлявате Вашите cookies, като посетите помощната функция на Вашия браузър, или можете да посетите aboutcookies.org, където се предоставя детайлна информация за управлението на cookies на най-разпространените браузъри.

КАКВО Е "COOKIES"?
“Cookies” са малки файлове, които се изпращат до компютъра ви от уебсайтовете, които посещавате и се съхраняват във файловата директория на браузъра ви. Следващия път, когато посетите същия сайт, браузърът прочита “Cookie” и предава информацията на уебсайта или елемента, който първоначално е задал “Cookie”.

ЗАЩО ИЗПОЛЗВАМЕ "COOKIES"?
Cookies са от съществено значение за функционирането на нашия уебсайт и ключови за улесняването на работата ви с него. Ние използваме cookies, за да повишим качеството на своите услуги, като съхраняваме настройките на всеки потребител. Повечето браузъри изначално са настроени така, че разрешават приемане на cookies, но Вие може да ги забраните или да настроите така, че да бъдете уведомявани при приемането им.

Имайте предвид, че без приемане на файлове cookie, някои функции на сайта може да работят неправилно.

Бисквитките на този уеб сайт се използват за различни цели. Основно според предназначението им и типа информация, която събират, се разделят на:

Функционално необходими - тези бисквитки са необходими, за да се движите из сайта и да използвате неговите пълни функционалности. Без тях онлайн пазаруването е невъзможно. Тези бисквитки служат за запаметяване на продуктите, които поставяте в „пазарската си количка“, когато използвате онлайн магазина. Тези бисквитки може да се използват за запомняне на предишни действия, които сте предприели (например последно разгледани продукти). Това са cookies, които по никакъв начин не могат да Ви идентифицират персонално извън рамките на този уеб сайт.

Бисквитки за ефективност - тези cookies събират анонимна информация за това как потребителите използват уеб сайта, например кои страници потребителите посещават най-често и дали те получават съобщения за грешка. Тези cookies ни позволяват да подобрим дизайна и работата на сайта в негови бъдещи версии. Тази статистика по никакъв начин не може да Ви идентифицира персонално, тя е с групов, а не персонален характер. Никои от тези cookies не се използва, за да Ви таргетира персонално с реклами или маркетингови инициативи.

Бисквитки за препратки - може да използваме бисквитки за препратки, които се изпращат до устройството ви от уеб сайтовете на наши бизнес партньори. Тези бисквитки се използват за идентифициране всеки път, когато наши бизнес партньори препратят някого към нашия уебсайт, както и дали посещението на този човек води до покупка на продукт на сайта, или не. Тази информация може да бъде разкрита на нашите бизнес партньори, но само по анонимен начин, а не така, че да можете да бъдете идентифицирани пряко.

Бисквитки на трети страни - някои бисквитки, съхранени при посещението ви на нашия уебсайт, може да се съхраняват и използват от други компании. Например: Когато на някоя от страниците на сайта е показан бутон „Харесва ми“ или друг подобен бутон на социална мрежа, тази социална мрежа може да съхранява и използва собствени бисквитки, за да осигури функционалността на бутона, както и за други цели. Ние не контролираме съхраняването или достъпа до тези бисквитки. (За повече информация вижте правилата за поверителност/бисквитки на тази социална мрежа)

КОЛКО ВРЕМЕ ПАЗЯТ "COOKIES"?
Някои бисквитки се съхраняват само за продължителността на посещението ви. Те се наричат бисквитки за сесия. Други, наричани постоянни бисквитки, може да останат съхранени на компютъра ви след посещението и сайта ни може да ги използва всеки път, когато го посетите повторно.

КАК ДА ИЗКЛЮЧИТЕ "COOKIES"?
Можете да забраните използването на Cookies от настройките на браузъра си. Тук сме предоставили полезни връзки за изключване на Cookies за най-използваните браузъри:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Моля, имайте предвид, че изключването на бисквитките, може да доведе до непълно функциониране на сайта.

 

ВГРАДЕНО СЪДЪРЖАНИЕ ОТ ДРУГИ САЙТОВЕ
На някои страници от сайта може да има вградено съдържание от други сайтове (YouTube, Facebook , Instagram, Pinterest и др.). Когато ПОТРЕБИТЕЛЯ достъпи страница с вградено съдържание е все едно ПОТРЕБИТЕЛЯТ е достъпил и сайта, от който е вградено съдържанието.

Тези сайтове могат да събират информация за ПОТРЕБИТЕЛЯ, да инсталират Cookies (бисквитки) и да проследяват интеракцията на ПОТРЕБИТЕЛЯ с вграденото съдържание, в случай, че сте влезли в профила си на въпросните сайтове от същото устройство, от което достъпвате сайта на ДОСТАВЧИКА.

 

GOOGLE ANALYTICS
Този уебсайт използва Google Analytics (“Гугъл Аналитикс”), услуга за уеб анализ, предлагана от Google Inc (“Google”). Google Analytics използва Cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове запаметени на Вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Информацията за използването на сайта, придобита от Google Analytics, бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ. На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ.

По възлагане на ДОСТАВЧИКА, Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на ДОСТАВЧИКА на други услуги, свързани с използването на сайта.

Google няма да свърза IP адреса, изпратен от браузърът на ПОТРЕБИТЕЛЯ, чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google. Може да предотвратите събирането на данните извличани чрез бисквитките на Google, както и обработката на данните Ви от тях, като изтеглите и инсталирате този браузър плъгин, предоставен от тях:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Моля, да имате впредвид, че използването на браузър-плъгина е ограничено до съответния браузър и компютър и след инсталирането му не е възможно да бъде изтрит, с цел запазване на деактивацията на Google Analytics.

Декларацията за поверителност на Google може да намерите тук: http://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/

 

FACEBOOK
Този сайт използва Facebook Pixel, за да направи Facebook рекламите по-таргетирани.

Facebook Pixel проследява действията на ПОТРЕБИТЕЛЯ на страниците на САЙТА, като данните, които се предават към Facebook се обработват от Facebook.

Можете да изключите следенето с Facebook Pixel от настройките на профила си във Facebook или като просто излезете от профила си във Facebook от устройството, от което достъпвате нашия САЙТ.

Повече за политиката за защита на личните данни на Facebook може да намерите тук: https://www.facebook.com/about/privacy/

Основен правен документ: Art. 6 (1) f GDPR.

Този сайт използва функция за ремаркетинг „Custom Audiences” на Facebook Inc. (наричана за краткост „Фейсбук“). Тя позволява на потребителите на настоящия сайт да виждат реклами, базирани на техните интереси (наричани за краткост „Фейсбук реклами“). Фейсбук рекламите се виждат от потребителите при посещение на социалната мрежа Facebook или други сайтове, които също използват функцията. Вашият браузър автоматично осъществява директна връзка със сървърите на Фейсбук веднага след като посетите страница от този сайт. Нямаме отговорност или каквото и да е касателство в последващото събиране и използване на данни от Фейсбук чрез тази функция, затова ви информираме според нашето ниво на знания и достъпност до функцията „Custom Audiences” и свързаните с нея услуги.

Чрез интеграцията на „Custom Audiences” от Фейсбук, Фейсбук получава информация за посетеното от вас съдържание от нашия уеб сайт. Също така получава информация за използването на нашите фейсбук реклами, базирани на същата функция.

Ако сте регистрирани към Фейсбук за използване на услуги и продукти от Фейсбук, Фейсбук ще свърже вашите посещения с вашия потребителски профил в социалната мрежа Facebook. Дори да не сте регистрирани във Facebook или да не сте влезли във Facebook с потребителски данни от ваша регистрация, е възможно Фейсбук да запише вашият IP адрес и друга идентифицираща ви информация.

Можете да деактивирате функцията „Custom Audiences” от Фейсбук чрез посещение на следния адрес: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

Използвани „бисквитки“ (cookie) – от трета страна, която е външна компания, предлагаща рекламни и маркетингови услуги; използват се, за да се отчете посещение на сайта за създаване на целева група за рекламни цели.

Срок на „бисквитките“ (cookie) – над 6 месеца

 

MailChimp
Ние използваме MailChimp - платформа за онлайн маркетинг, управлявана от "The Rocket Science Group LLC", компания със седалище в щата Джорджия, Съединени Американски Щати. MailChimp е софтуер за маркетинг автоматизация за електронна търговия с цел анализиране, профилиране и изпращане на персонализирана комуникация и оферти.

Тези действия нямат правно действие или друг значителен ефект върху потребителите. Единствените последици за потребителя при използване на методи за профилиране биха довели до получаване на персонализирани маркетингови оферти и намаления. Всеки потребител има право на отказ от профилиране и получаването на търговска комуникация, без да има друг ефект, различен от този на неполучаването на персонализирани маркетингови оферти и намаления.

За целите на обработката на данни, профилиране (проследяване на действия) и взамоидействие с уебсайта, MailChimp събира и съхранява автоматично следните данни: имейл адрес на потребителят, телефонен номер, имена, пол, адрес, град, окръг, дата на раждане, номер (ID) на поръчката, код за намаление, стойност на код за намаление, стойност на поръчката, стойност на доставката, цена на продукти, продукт/и, вариации на продукти, IP, браузър, операционна система, бисквитка, местонахождение спрямо IP, дата и час, разгледани страници, категория/и, марка/и, щракване върху снимка, захождане с мишката върху бутон за добавяне в количката, скролване надолу-нагоре, добавяне в количката, премахване от количката, избор на вариации, добавяне в списък с желани, коментар, харесване и споделяне във Facebook, посещение на Помощни страници.

Групата от таргетирани субекти са посетители, регистрирани потребители и клиенти на уебсайта, според случая и избраната услуга. Данните на посетителите ще бъдат съхранени за срок от 2 месеца, а данните на регистрираните потребители и клиенти ще бъдат съхранени за срок от 3 години.

При доставяне на Услугата до Клиента, MailChimp използва услуги от трети страни (Подизпълнители) намиращи се в ЕИП и САЩ (само за Push Известия), а трансфера на лични данни се основава на Защитата на личните данни между ЕС и САЩ; данните се съхраняват само през периода на договора между двете страни;

Бисквитки: Уебсайта трябва да използва "бисквитка"; от първа страна, както и да предостави достъп до нейната информация на MailChimp. "Бисквитката" се поставя от уебсайта и по този начин може да се използва само във връзка с този уебсайт. Следователно връзката между вътрешното проследяване на потребителите на този уебсайт и проследяването им на други уебсайтове не е технически възможно чрез една ѝ съща "бисквитка"

За да се отпишете или откажете (opt-out) от MailChimp моля изпратете имейл до support@creativedeya.com

 

С КОГО СПОДЕЛЯМЕ ПРЕДОСТАВЕНАТА ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ ИНФОРМАЦИЯ?
ДОСТАВЧИКЪТ няма да предоставя каквато и да било лична информация на трети лица, освен в следните случаи:

Ако това се изисква от нормативен акт – на съответните органи
Държавни агенции и други регулатори, които предоставят легитимен документ за правото да изискат информацията или е на лице законова предпоставка
Трети лица, които извършват услуги за нас, свързани с маркетинг и плащания, като те са декларирали, че са съгласни с нашите условия да запазят информацията в конфиденциалност и да спазват нужните мерки за нейната висока защита.

КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА?
Използвайки електронния магазин, ПОТРЕБИТЕЛЯТ изрично се съгласява личните му данни да бъдат събирани и обработвани от САЙТА, като същевременно с това гарантира тяхната точност и достоверност. ПОТРЕБИТЕЛЯТ също така декларира, че е бил информиран за типа лични данни, които се събират и обработват, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за неговите права за достъп, корекция, изменение или изтриване на лични данни.

При поискване ПОТРЕБИТЕЛЯ има право да получи безплатна информация, относно събраните за него лични данни. ПОТРЕБИТЕЛЯ има право по всяко време да откаже личните му данни да бъдат събирани и обработвани, също да поиска те да бъдат заличени, коригирани или блокирани. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да поиска пълното изтриване на профила си и всички данни свързани с него.

За целта изпратете e-mail на нашия отговорник за защита на личните данни:support@creativedeya.com

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
КАК ПРЕДПАЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?
Сайта е поместен на сървър, който се намира в Отава, Канада и отговаря на всички европейски изисквания за защита на личната информация. Доставчикът на хостинг услугите ни и платформата за онлайн магазин е Shopify Inc.. Може да се запознаете с тяхната политика за защита на личната информация от тук: https://www.shopify.com/legal/privacy

Всички страници в сайта са криптирани с SSL сертификат, който използва стандартна 256-битова технология за шифроване. Това е същото ниво на криптиране, използвано от големите банки, за да поддържаме информацията ви защитена.

Сайта разполага със система за предотвратяване на Brute-Force атаки, които представляват налучкване на потребителски пароли. Като системата блокира всеки IP адрес, който е сгрешил парола повече от 5 последователни пъти. Допълнително, сайта е защитен с Google ReCaptcha, която да ограничи опитите за вход от автоматизирани роботи.

Блокиран е достъпът до файла XMLRPC.php, който често е използван от хакери, за достъп до съдържание.

Блокират се всички IP адреси, опитали да достъпят до административният панел на сайта от други държави.

Административният панел на сайта е защитен със сървърна парола (криптирана на сървъра) и втора парола (криптирана в базата данни).

След регистрацията си, всеки потребител получава паролата си, която е автоматично генерирана, с подходящата дължина и символи, за да предостави високо ниво на защита, на всеки профил. Паролата се изпраща автоматично на предоставеният от ПОТРЕБИТЕЛЯ email адрес.

Информацията се съхранява в базата данни в криптиран вид със защитен и ограничен достъп.

КАКВИ СА ПРОЦЕДУРИТЕ, ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН ПРОБИВ В СИГУРНОСТТА НА САЙТА?
В случай на пробив в сигурността на сайта, ДОСТАВЧИКА се задължава да уведоми всички потребители и регулаторният орган – комисия за защита на личните данни, в срок от 72 часа, след установяването на пробива.

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ (КЗЛД)
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Тел: + 359 2 91 53 518

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Страница на регулаторния орган: https://www.cpdp.bg

За алтернативно решаване на потребителски спорове може да ползвате и следния линк:http://ec.europa.eu/consumers/odr

ИЗМЕНЕНИЯ НА ТАЗИ ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
"Лиля"ЕООД може да променя тази Политика за защита на личните данни по всяко време, като публикува нова версия на същата или на заместваща страница. Новата версия следва да влезе в сила от датата, на която е публикувана, като новата дата на влизане в сила следва да бъде посочена в дъното на страницата.

Страницата е последно обновена на 26.3.2019г.